Historien om Elvirasminde

I dag leverer Elvirasminde flødeboller til både det danske og de internationale markeder, men ved du, at fabrikken stammer helt tilbage fra 1866?

Her kommer historien om Elvirasminde...

Elvirasminde fik sit navn i 1875 fra en tidligere ejer, hvis kone hed Elvira.

Virksomheden blev grundlagt midt i Århus allerede i 1866, og i en lang periode fabrikerede virksomheden forskellige former for konfekture og kiks-varer, foruden sodavand, medicinske vande og tørrede frugter. Med tiden voksede Elvirasminde sig større og større, og både produktionsarealet og medarbejderstaben blev udvidet. I 1925 beskæftigede Elvirasminde ca. 500 ansatte, og der blev produceret 12 tons chokolade- og sukkervarer dagligt, herunder også flødeboller.

I 1954 besluttede man i Elvirasminde, der i mellemtiden var blevet omdannet til et aktieselskab at koncentrere sig primært om produktion af flødeboller. Dette førte til, at man i 1960 moderniserede virksomheden, hvorefter produktionen kom op på en produktion på ca. 200.000 flødeboller dagligt. Det svarer til æggehvider fra 8.000 - 10.000 høns om dagen!

I 1967 lukkede virksomheden i Århus og flyttede til nye, moderne lokaler i Hasselager. Denne fabrik brændte ned i 1985, hvorefter Elvirasminde etablerede sig i Skanderborg, hvor den stadig ligger.

Produktionen af flødeboller fortsatte og i 1988 blev det velkendte varemærke: ”Samba” introduceret. Elvirasminde fusionerede i 1993 med flødebolle-producenten: ”Guf”.

I 1996 overtager Elvirasminde flødebolle mærket ”Nam Nam” fra Sverige og i 2017 overtager Elvirasminde flødebolle produktionen fra Ricos flødeboller i Give.

I dag producerer Elvirasminde dagligt mellem 1 og 2 millioner friske kvalitetsflødeboller i forskellige størrelser og smagsvarianter til kunder i hele verdenen.​​